Home Consumenten Nieuws Mijn Agis en DigiD

Mijn Agis en DigiD

Klanten van Agis kunnen via Mijn Agis online declareren, verzekeringszaken wijzigen en hun declaractieoverzichten en zorggebruik inzien. Hiervoor kan worden ingelogd met DigiD. 

Beveiligingscertificaten DigiD 

Om internetverkeer veilig te laten verlopen maakte DigiD gebruik van beveiligingscertificaten van het bedrijf Diginotar. Recent is er elektronisch ingebroken bij Diginotar en zijn er valse certificaten in omloop gekomen. Als gevolg daarvan hebben verschillende browsers het vertrouwen in de certificaten van Diginotar opgezegd. 

Beveiligingswaarschuwingen DigiD

Omdat de certificaten van DigiD niet langer als veilig werden beschouwd kon u in sommige browsers beveiligingswaarschuwingen krijgen tijdens het inloggen via DigiD. De overheid heeft direct maatregelen genomen.

Mijn Agis is veilig

Het certificaat van Agis Zorgverzekeringen is afkomstig van Getronics/Pink Roccade. Dit is een andere certificaatuitgever waarvan de betrouwbaarheid niet ter discussie staat. De beveiliging van Mijn Agis is dus nog steeds in orde. Ook bij het inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord heeft zich geen beveiligingsprobleem voorgedaan. 

U kunt weer inloggen met DigiD

DigiD heeft inmiddels een nieuw beveiligingscertificaat gekregen van Getronics/Pink Roccade. Hiermee voldoet de verbinding weer aan de nieuwe aangescherpte beveiligingsstandaard van de overheid en kunt u veilig inloggen in Mijn Agis.